Pštrosí oka z cukety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pštrosí oka z cukety
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5804 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
300 g | Maso mleté - mix |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 87,6mg |
Draslík | 70,7mg |
Vláknina | 962,5mg |
Vitamín A | 82,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pštrosí oka z cukety postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na kolečka cuketu a vydlabeme ji. |
2 | Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme vydlabané části cukety, mleté maso a dusíme. |
3 | Osolíme kolečka cukety, do středů dáme maso a zapékáme 15 minut. Poté vyndáme a na kolečka cukety lžičkou dáváme hromádku z rozšlehaného vejce a nastrouhaného sýra a dáme krátce zapéct. |