Recept

Pečené krůtí řízky s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 58043

Ingredience

800 g Brambory
0,3 kávová lžička Kmín drcený
600 g Krůtí prsa
60 g Máslo čerstvé
120 g Niva
30 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana na šlehání
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 248kJ
8% Sacharidy 27 g
61% Tuky 46 g
15% Sodík 303 mg
70% Bílkoviny 39 g

Pečené krůtí řízky s bramborami postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme (1/2 lžičky) a opepříme (1/4 lžičky). Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo, máslo nakrájíme na plátky.

2

Do olejem vytřeného pekáče naskládáme polovinu brambor, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Na brambory naskládáme maso, přikryjeme zbylými bramborami, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Směs zalijeme smetanou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až se smetana téměř vsákne. Povrch poklademe plátky másla, posypeme nivou a dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept