Rajčatová marmeláda s jablky a hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová marmeláda s jablky a hrušky
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58114 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
15 kg | Cukr krupice |
30 g | Gelfix Extra |
600 g | Hrušky |
500 g | Jablka |
500 g | Rajčata |
1 dl | Voda pitná |
1 balení | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1 516g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 274,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 443,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Jablka, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gelfix Extra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová marmeláda s jablky a hrušky postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kousky, které dáme do hrnce. Omytá jablka a hrušky rozřízneme na půlky, odstraníme jádra, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce k rajčatům. Na mírném ohni, za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Podle potřeby přilijeme naběračku vody. Rozvařené rajčata a ovoce mixérem rozmixujeme, propasírujeme přes síto a vlijeme opět do hrnce. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, Gelfix a povaříme za častého míchání do rozpuštění cukrů. |
2 | Horkou marmeládou naplníme suché a teplé sklenice, které ihned zavíčkujeme a poklademe víčky dolu na 10 minut. Potom obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě. |