Vepřová krkovička v kedlubnách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovička v kedlubnách
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
8 ks | Kedlubna |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
50 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová krkovička |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 170,1mg |
Draslík | 383,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krkovička v kedlubnách postup přípravy receptu:
1 | Krkovici vykostíme, osolíme a opečeme bez podlévání vodou na sádle v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené maso nakrájíme na porce a vrátíme do vypečené šťávy. |
2 | Z kedluben seřízneme dřevnaté části, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mladé středové listy z kedluben opláchneme, drobně pokrájíme a přidáme ke kedlubnám. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Smícháme mouku s máslem, kedlubny zahustíme, přidáme cukr, muškátový květ a povaříme. |
3 | Na talíře položíme porce masa, na maso navršíme dušené kedlubny a přelijeme šťávou z pečení. |
Poznámka
Servírujeme teplé.