Hovězí maso v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v zelenině
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 58199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
450 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Majoránka |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 124,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 813,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v zelenině postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji opékáme očištěné, na kostičky nakrájené maso a na nudličky nakrájenou slaninu 2-3 minuty. Vyjmeme a do kastrolu vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Smažíme ji několik minut, přisypeme mouku a znovu osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno a omáčku povaříme do zhoustnutí. |
2 | Do kastrolu vrátíme maso a přidáme na kousky nakrájený celer, oloupanou, na nudličky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Znovu vše přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny v mírně vyhřáté troubě. |
3 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme. |