Vločková polévka s droždím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločková polévka s droždím
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58207 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Droždí |
1 kávová lžička | Majoránka |
80 g | Máslo čerstvé |
2 l | Mléko polotučné |
100 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 392,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 20,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Droždí, Majoránka, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločková polévka s droždím postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme litr mléka, přivedeme k varu. V suché teflonové pánvi opražíme vločky. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme v hrnci na rozpáleném másle do sklovita. Následovně do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání droždí rozpustíme a vlijeme zbylé mléko. Přivedeme k varu, potom přilijeme vroucí vodu a opečené vločky. |
2 | Polévku dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a nakonec vložíme prolisovaný česnek a stáhneme ze sporáku. Necháme 5 minut polévku odpočinout a podle porcí rozdělíme do hlubokých talířů nebo polévkových misek. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm. Na požádání přidáme čerstvý chléb. Polévka obsahuje hodně vitamínu B.