Jerevanské smažené bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jerevanské smažené bochánky
Jerevanské smažené bochánky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58221 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 186,5mg |
Draslík | 504,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jerevanské smažené bochánky postup přípravy receptu:
1 | Ve vlažném mléce rozmícháme půl balíčku prášku do pečiva a sůl. Potom pečlivě utřeme do světlé pěny vejce s krupicovým cukrem, do kterého mléko s přísadami zamícháme, zvolna po malých dávkách přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout. |
2 | Zatím připravíme cukrovou polevu utřením 60 g moučkového cukru se 2 lžícemi vřelé vody. |
3 | Na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát o síle 1,5 cm, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru 3-4 cm. Kolečka pak v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova osmažíme. |
4 | Ještě teplá je potřeme cukrovou polevou a podáváme jako zákusek k dezertnímu vínu. |