Jednoduchý recept

Anglická bramborová polévka krémová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58232

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
400 g Smetana
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
4% Sacharidy 13 g
29% Tuky 22 g
5% Sodík 108 mg
12% Bílkoviny 7 g

Anglická bramborová polévka krémová postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Vložíme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Následovně je ponorným mixérem i s vodou rozmixujeme na hladkou hmotu. Udržujeme na sporáku na mírném ohni.

2

V pánvi na rozpáleném 70 g másla osmahneme dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na tenké proužky nakrájené houby, zbylou sůl, opepříme, osmahneme doměkka. Vlijeme do bramborové rozmixované polévky a ještě jednou i s houbami rozmixujeme.

3

Ochutíme muškátovým oříškem, nakonec vlijeme smetanu, rozkvedlané žloutky. Vložíme zbylé máslo a stáhneme ze sporáku.

4

Hotovou polévku rozdělíme do jednotných hlubokých talířů, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept