Bramboračka s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboračka s kysaným zelím
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58244 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
400 g | Kysané zelí |
300 g | Moravské uzené maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej slunečnicový |
20 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3,1 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 225,1mg |
Draslík | 372,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 370,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kysané zelí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboračka s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Olej rozpálíme v hrnci, vložíme oloupanou a na malé kostky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, špetku soli, posypeme moukou, sladkou paprikou, vložíme bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Brambory povaříme doměkka, vložíme na kostky nakrájené uzené maso, nasekané kysané zelí, kmín a také uvaříme doměkka. |
2 | Žloutky metlou prošleháme s 1 dl vody, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Horkou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, necháme pod poklici 5 minut odpočinout. |
4 | Před podáváním polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. Porce můžeme ozdobit také lžící zakysané smetany, anebo jogurtem.