Jednoduchý recept

Bramboračka s kysaným zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58244

Ingredience

5 g Bobkový list
400 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
400 g Kysané zelí
300 g Moravské uzené maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej slunečnicový
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3,1 l Voda pitná
1 kávová lžička Paprika mletá sladká

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 529kJ
3% Sacharidy 12 g
35% Tuky 26 g
6% Sodík 116 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramboračka s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme v hrnci, vložíme oloupanou a na malé kostky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, špetku soli, posypeme moukou, sladkou paprikou, vložíme bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Brambory povaříme doměkka, vložíme na kostky nakrájené uzené maso, nasekané kysané zelí, kmín a také uvaříme doměkka.

2

Žloutky metlou prošleháme s 1 dl vody, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.

3

Horkou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, necháme pod poklici 5 minut odpočinout.

4

Před podáváním polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. Porce můžeme ozdobit také lžící zakysané smetany, anebo jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept