Jednoduchý recept

Celerová polévka se smetanou a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58278

Ingredience

200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
2 kostka Masox
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Smetana
2 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 306kJ
2% Sacharidy 8 g
39% Tuky 29 g
10% Sodík 191 mg
11% Bílkoviny 6 g

Celerová polévka se smetanou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme v hrnci, přidáme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Do sklovité cibule oloupaný, drobně pokrájený celer a osmahneme do poloměkka. Ve vroucí vodě rozpustíme dvě kostky Masoxu a zalijeme osmažený celer. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a povaříme do měkka.

2

V pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji smetanou, metlou dobře promícháme na hladkou hmotu, kterou zahustíme polévku. Žloutky rozkvedláme v 1 dl vody a postupně přiléváme do polévky. Nakonec vsypeme drobně sekanou petrželovou nať, zamícháme a stáhneme ze sporáku.

3

Hotovou polévku necháme 10 minut odpočinout pod poklicí a porcujeme na jednotlivé hluboké talíře. Servírujeme také v polévkových miskách.

Poznámka

Polévku servírujeme teplou. Porce můžeme ozdobit lžicí zakysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept