Bramborové rösti s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové rösti s pórkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58294 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
750 g | Brambory |
80 g | Gouda |
50 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
250 g | Pórek |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 972,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové rösti s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, anglickou slaninu pokrájíme na drobné kostičky, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na nudličky, sýr strouháme na jemno. Brambory vsypeme do mísy, zalijeme ledovou vodou a necháme 10 minut stát. Poté je scedíme a důkladně vymačkáme. K bramborám přisypeme slaninu, pórek, posekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme bramborovou směs, povrch uhladíme a zvolna smažíme asi čtvrt hodiny. Obrátíme a smažíme ještě cca 10 minut. Minutu před koncem smažení posypeme sýrem a zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil. |
3 | Nakrájíme na čtverečky, upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.