Jednoduchý recept

Kapustová polévka se slaninou a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58409

Ingredience

3 g Bobkový list
500 g Kapusta
5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Uzená slanina bez kůže
0,5 kávová lžička Vegeta
1,5 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 315kJ
10% Sacharidy 37 g
18% Tuky 14 g
93% Sodík 2 g
22% Bílkoviny 13 g

Kapustová polévka se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Kapustu dobře očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme drobně pokrájenou uzenou slaninu, osmažíme do křupava. Následně posypeme moukou, za stálého míchání připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře promícháme. Vložíme rozkrájenou kapustu, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou, vložíme bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek.

2

Přiklopíme, povaříme kapustu do měkka. Před dovařením přidáme nasekanou petrželku, přilijeme mléko, zamícháme a přivedeme k varu. Potom ihned odstavíme.

3

Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.

Poznámka

Servírujeme jako teplý předkrm s opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept