Smažené batáty s bramborami a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené batáty s bramborami a žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58412 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
300 g | Brambory |
400 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
8 g | Sůl |
300 g | Vepřové maso pečené |
150 g | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 115,4mg |
Draslík | 963,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Brambory sladké (Batáty), Česnek, Olej slunečnicový, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené batáty s bramborami a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Batáty s bramborami oškrábeme, rozkrájíme na slabší plátky, slaninu na kostičky, žampiony na tenčí plátečky, pórek na tenká kolečka, maso na nudličky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme žampiony a orestujeme. Přimícháme brambory, batáty, maso, pórek a smažíme, dokud nebudou zelenina i maso křupavé. |
3 | Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a jednotlivé porce na talířích přelijeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.