Rajská polévka s rýží a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská polévka s rýží a těstovinami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58429 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
150 g | Protlak rajčatový |
1 hrst | Rýže |
2 špetka | Sůl |
1 hrst | Těstoviny mušle |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 57,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 310,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny mušle, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská polévka s rýží a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, osmažíme na světlou jíšku. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a rychle zalijeme vodou. Přidáme rajský protlak, kečup a vložíme bobkový list. Nakonec přisypeme cukr a pod poklicí, za občasného promíchání povaříme 10 minut. |
2 | Následovně vsypeme do polévky hrst rýže a hrst těstovin. Opět povaříme 10-15 minut. Těsně před dovařením polévku ochutíme solí, pepřem a vegetou. Zamícháme a odstavíme ze sporáku. |
3 | Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Každou porci polévky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.