Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58478 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
20 g | Kopr |
4 polévková lžíce | Mléko zahuštěné neslazené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
80 g | Uzená slanina bez kůže |
1 kávová lžička | Vegeta |
3 l | Voda pitná |
250 g | Fazole bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 143,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 416,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Mléko zahuštěné neslazené, Pepř černý mletý, Vegeta, Fazole bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kopr, Uzená slanina bez kůže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem postup přípravy receptu:
1 | Probrané a pod tekoucí studenou vodou oprané fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou. Necháme celou noc namáčet a poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Drobně pokrájenou slaninu osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Přimícháme omytá, na slabá kolečka rozkrájená rajčata, kečup. Ochutíme vegetou, pepřem, solí a vše dobře podusíme, poté vlijeme do hrnce s fazolemi. Dobře promícháme a odstavíme ze sporáku. |
2 | Nakonec polévku dochutíme kondenzovaným mlékem. Zamícháme a rozdělíme podle porci na jednotlivé hluboké talíře. Porce ozdobíme nasekaným koprem. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. V návodu není uvedena doba namáčení fazolí (na celou noc).