Recept

Zapečená thajská rýže s masem a ananasem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 58519

Ingredience

300 g Ananas
150 g Bambusové výhonky konzervované
150 g Cibule
2 g Hřebíček
50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Omáčka sójová
100 g Paprika červená
250 g Rýže
10 g Sůl
500 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 888kJ
4% Sacharidy 16 g
42% Tuky 32 g
53% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Zapečená thajská rýže s masem a ananasem postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozpálíme arašídový olej a osmahneme na něm cibulku, pokrájenou nadrobno. Přidáme propláchnutou rýži, hřebíček, sůl a krátce orestujeme. Vmícháme na kostičky rozkrájené maso a necháme ještě chvíli opékat, až se zatáhne. Promícháme, přendáme do pekáče a zalijeme vodou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

2

Zatím nakrájíme očištěnou papriku na proužky a smícháme v míse spolu s pokrájenými bambusovými výhonky, které jsme nechali okapat a malými kousky ananasu. Upečené maso s rýží promícháme se salátem, podáváme pokapané sójovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept