Jednoduchý recept

Ukrajinská ucha

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58570

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
2 ml Citrónová šťáva
700 g Kapr obecný
20 g Kopr
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Ocet
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčatový protlak
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 560kJ
4% Sacharidy 16 g
24% Tuky 18 g
33% Sodík 664 mg
61% Bílkoviny 34 g

Ukrajinská ucha postup přípravy receptu:

1

Vykuchaným, očištěným a důkladně omytým rybám odřízneme hlavy. Nakrájíme ryby na větší kousky, které povaříme 15 minut v osolené a octové vodě. Následovně je vybereme, stáhneme kůže, odstraníme kosti. Vložíme vše zpátky do vývaru a povaříme 30 minut.

2

V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme oškrábanou mrkev spolu s brambory, nakrájenými na malé kousky. Dobře promícháme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme scezeným rybím vývarem. Povaříme 20 minut.

3

Potom do polévky vložíme na kousky nakrájené a vykostěné ryby. Vmícháme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a vaříme dalších 10 minut. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, podle chuti i citrónovou šťávou. Stáhneme ze sporáku, posypeme nasekaným koprem. Teplou polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept