Recept

Solená treska zapečená s bramborami a cibulí

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58606

Ingredience

3 ks Brambory
2 ks Cibule
380 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
450 g Treska solená
2 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 674kJ
5% Sacharidy 18 g
15% Tuky 11 g
274% Sodík 5 g
97% Bílkoviny 55 g

Solená treska zapečená s bramborami a cibulí postup přípravy receptu:

1

Abychom odstranili přebytečnou sůl, tresku nejprve opláchneme studenou vodou. Poté ji vložíme do hluboké misky, zalijeme studenou vodou a necháme máčet 24 - 48 hodin. Během této doby vodu 5 x nebo 6 x vyměníme. Poté rybu osušíme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, slijeme, natočíme novou vodu a 20 minut povaříme. Scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.

2

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Oloupanou cibuli i česnek posekáme nadrobno a krátce opečeme v kastrolku na rozehřátém másle. Jakmile zesklovatí, přidáme mouku a smažíme ještě minutu. Pomalu, za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne hladká omáčka. Stáhneme z plotny, opepříme a necháme zchladnout.

3

Vejce uvaříme natvrdo.

4

Troubu předehřejeme na 180°C (plyn na stupeň 4). Omytou petrželovou nať osušíme a nakrájíme nadrobno. Polovinu petrželky ponecháme na ozdobu, zbytek přidáme do omáčky.

5

Mělkou zapékací mísu vymažeme rostlinným olejem. Na dno rozložíme polovinu brambor, druhou polovinu smícháme s omáčkou a kousky ryby, poté nalijeme do zapékací mísy na brambory. Pokapeme lžící olivového oleje a pečeme 25 minut, až povrch pokrmu zezlátne.

6

Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na šestiny, černé olivy bez pecek přepůlíme a vše úhledně naskládáme na pokrm v zapékací míse. Posypeme sekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vymáčení soli z tresky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept