Vepřové řízky v omáčce teriyaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky v omáčce teriyaki
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58652 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Olej rostlinný |
700 g | Vepřová kýta |
Na omáčku | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
150 g | Med včelí |
80 ml | Omáčka Teriyaki |
250 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 117,3mg |
Draslík | 699,9mg |
Vláknina | 567,5mg |
Vitamín A | 12,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Vepřová kýta, Česnek, Cukr třtinový, Med včelí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka Teriyaki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky v omáčce teriyaki postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na řízky, ze čtyř stran hlouběji nařízneme. Řízky vložíme do mísy, přelijeme teriyaki omáčkou, maso v ní obalíme a pod fólií necháme alespoň 4 hodiny marinovat. |
2 | Marinované řízky položíme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na vyšší teplotu řízky opékáme z každé strany asi 6 minut. Během grilování maso potíráme omáčkou. |
3 | Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut. |