Brambory smažené s česnekem a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory smažené s česnekem a petrželkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5866 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory smažené s česnekem a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na kolečka, namočíme do studené vody, po chvíli je scedíme a vysušíme utěrkou. |
2 | Před smažením brambory oválíme v mouce. Do oleje na smažení vhodíme stroužek česneku a když zčervená, vyjmeme ho. Kolečka brambor musí v horkém oleji plavat, osmaží se tak ze všech stran. |
3 | Po usmažení brambory vyjmeme, necháme okapat a posypeme je sekanou petrželkou. |