Recept

Křehké mufiny s citrónem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58670

Ingredience

Na vytření a vysypání formiček
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
3 polévková lžíce Citrónová kůra
4 polévková lžíce Citrónová šťáva
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
4 polévková lžíce Hrozinky
250 g Jogurt bílý smetanový
1 ks Kypřící prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
130 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Poleva
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,084 kcal
Kilojoule 4 535kJ
33% Sacharidy 118 g
233% Tuky 175 g
6% Sodík 121 mg
32% Bílkoviny 18 g

Křehké mufiny s citrónem postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 ks muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. V míse utřeme do pěny měkké máslo pokrájené na kousky s pískovým cukrem, vanilkovým cukrem a třemi žloutky. Pak k máslu přišleháme 3 lžíce citrónové kůry, 4 lžíce citrónové šťávy a bílý smetanový jogurt. Zlaté hrozinky omyjeme, necháme okapat, bílky vyšleháme na tuhý sníh.

2

Do druhé mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Sypkou směs postupně přimícháváme k máslové směsi a mícháme do doby, než se dobře spojí. Přidáme hrozinky a zlehka zapracujeme sníh z bílků. Formičky na muffiny naplníme do dvou třetin a dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C péct. Citronové muffiny pečeme do zlatova přibližně 25 minut.

3

Mezitím dobře omyjeme a osušíme chemicky neošetřený citrón. Speciálním ostrým kráječem nakrájíme tence citrónovou kůru, poté citrón vymačkáme do misky. Přidáme moučkový cukr a polevu vymícháme do hladka.

4

Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, následně je vložíme do papírových košíčků, pokapeme citrónovou polevou, ozdobíme citrónovou kůrou a podáváme.

Poznámka

Do těsta budeme potřebovat minimálně 2 chemicky neošetřené citróny. Pokud takové citróny nesežneme, vždy citrusy omyjeme pečlivě horkou tekoucí vodou a osušíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept