Myslivecké hovězí roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecké hovězí roštěnky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58720 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
300 g | Kompot borůvkový |
300 g | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 90,1mg |
Draslík | 478,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 312,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kompot borůvkový, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecké hovězí roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené, osolené a opepřené hovězí roštěnky naklepeme a potřeme hořčicí. Na malé kostičky pokrájenou slaninu v hrnci rozškvaříme na křupavé škvarky. Vložíme připravené roštěnky a osmažíme je po obou stranách. Přidáme drobně rozsekanou cibuli, vložíme bobkový list a zalijeme vodou. Přiklopíme poklici, dusíme do měkka. |
2 | Očištěné, na tenké proužky pokrájené houby do měkka osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Měkké maso vybereme z hrnce, do šťávy vlijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme do zahuštění omáčky. Nakonec do omáčky vmícháme borůvkový kompot, prohřejeme a ihned stáhneme ze sporáku. |
3 | Teplé maso klademe na jednotlivé talíře, vedle masa rozdělíme teplé houby, vše přelijeme borůvkovou omáčkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo se smaženými bramborovými kroketami, vařeným bramborem. Vhodný je také houskový knedlík.