Plody moře se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plody moře se zeleninou
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58779 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Cuketa |
60 g | Koriandr čerstvý |
120 g | Mrkev kořen |
150 g | Mušle svatojakubské |
15 ml | Ocet rýžový |
150 g | Ředkev Takuan |
400 g | Sépie |
4 g | Sůl |
4 ks | Ústřice |
15 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
500 ml | Voda pitná |
30 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 891,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Koriandr čerstvý, Sépie, Sůl, Ústřice, Voda pitná, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Mušle svatojakubské, Ocet rýžový , Ředkev Takuan, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plody moře se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme vodu, ocet, mirin, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme mušle a povaříme dvě minuty. Sépie nakrájíme na plátky a přidáme do kastrůlku. Povaříme další dvě minuty a odstavíme. Scedíme, mušle, které se neotevřely, vyhodíme. |
2 | Mrkev, cuketu a ředkev nastrouháme nahrubo, rozdělíme do misek, přiložíme mušle, sépie, rozlomené ústřice, posypeme posekanými lístky koriandru a podáváme s pastou wasabi. |