Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58789

Ingredience

2 polévková lžíce Džus mangový
200 g Kokos strouhaný
1,4 kg Kuře
3 ks Limetka
1 ks Mango
7 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
250 ml Olej arašídový (podzemnicový)
0,5 kávová lžička Pepř bílý mletý
100 ml Rum
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,245 kcal
Kilojoule 5 208kJ
13% Sacharidy 45 g
108% Tuky 81 g
29% Sodík 579 mg
128% Bílkoviny 72 g

Jamajské kuře v kokosu postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu. Oloupaný česnek utřeme s polovinou lžičky soli a v míse ho promícháme se šťávou z 1 limetky, mangovým nebo broskvovým džusem a tmavým jamajským rumem.

2

Větší kuře očistíme, rozpůlíme, odsekneme páteř, vykostíme a dále rozdělíme na 8 porcí, které mírně naklepeme. Porce vložíme do marinády, promícháme, aby se marináda dostala všude k masu, a na hodinu uložíme do chladničky. V době marinování maso dvakrát obrátíme.

3

V jedné mělké misce smícháme 4 lžíce hladké mouky se lžičkou soli a bílým pepřem, ve druhé smícháme 3 lžíce mouky se strouhaným kokosem a ve třetí misce ušleháme 2 vejce se 2 lžícemi arašídového oleje.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme zbytek oleje. Porce kuřete vyndáme z marinády, obalíme v osolené mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v mouce s kokosem. Smažíme na středním plameni dozlatova asi 8 minut, aby se maso propeklo. Nesmíme smažit zprudka, kokos by rychle zhnědl a připálil by se. Osmažené porce uložíme na pečicím papíře do zahřáté trouby, aby zůstaly teplé.

5

Mango oloupeme a se zbývajícími limetkami nakrájíme na tenké plátky. Na každý jídelní talíř položíme 2 řízky, obložíme ovocem a podáváme.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept