Recept

Aragonské selské kuře na červeném víně

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58825

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
200 g Cibulka jarní
4 ks Kuřecí stehna
4 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy zelené plněné paprikovou pastou
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 990kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 25 g
18% Sodík 370 mg
69% Bílkoviny 39 g

Aragonské selské kuře na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Velké červené papriky rozpůlíme, vložíme na rozpálený gril a grilujeme tak dlouho, až se slupka začne pálit. Poté je dáme do plastového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Z vystydlých paprik odstraníme stopky i semena, sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na proužky.

2

Očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Velká kuřecí stehna posypeme paprikou, osolíme a opepříme.

3

Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji zvolna opečeme stehna po obou stranách do zlatova, přidáme cibulku s česnekem, za stálého míchání 10 minut osmahneme.

4

Obsah kastrolu přendáme do velkého pekáče, přidáme konzervovaná krájená rajčata, chilli koření, bobkový list, překrájené zelené olivy s papričkami, nakrájené papriky, vše zalijeme červeným vínem.

5

Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Dusíme asi 45 minut, 5 minut před koncem pekáč odkryjeme a pokrm necháme zapéci.

6

Maso i zeleninu s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jídlo můžeme podávat s rýží nebo chlebem. Omáčku lze těsně před podáváním zjemnit zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept