Aragonské selské kuře na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aragonské selské kuře na červeném víně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58825 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
200 g | Cibulka jarní |
4 ks | Kuřecí stehna |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy zelené plněné paprikovou pastou |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 938,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Kuřecí stehna, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olivy zelené plněné paprikovou pastou nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Aragonské selské kuře na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Velké červené papriky rozpůlíme, vložíme na rozpálený gril a grilujeme tak dlouho, až se slupka začne pálit. Poté je dáme do plastového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Z vystydlých paprik odstraníme stopky i semena, sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na proužky. |
2 | Očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Velká kuřecí stehna posypeme paprikou, osolíme a opepříme. |
3 | Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji zvolna opečeme stehna po obou stranách do zlatova, přidáme cibulku s česnekem, za stálého míchání 10 minut osmahneme. |
4 | Obsah kastrolu přendáme do velkého pekáče, přidáme konzervovaná krájená rajčata, chilli koření, bobkový list, překrájené zelené olivy s papričkami, nakrájené papriky, vše zalijeme červeným vínem. |
5 | Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Dusíme asi 45 minut, 5 minut před koncem pekáč odkryjeme a pokrm necháme zapéci. |
6 | Maso i zeleninu s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jídlo můžeme podávat s rýží nebo chlebem. Omáčku lze těsně před podáváním zjemnit zakysanou smetanou nebo šlehačkou.