Jednoduchý recept

Roštěnky s hořčicovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58841

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Feferony
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
3 polévková lžíce Hořčice polotučná
100 g Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
5 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 302kJ
1% Sacharidy 4 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 432 mg
58% Bílkoviny 33 g

Roštěnky s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso rozkrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran opečeme. Maso z pánve vybereme, do sádla vložíme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Naskládáme na ni zpátky roštěnky, zalijeme vývarem, vložíme nasekanou feferonku. Pod pokličkou dusíme do měkka.

2

Měkké maso vyndáme, poklademe na jednotlivé talíře. Zbylou šťávu vydusíme na tuk, přidáme hořčici, přilijeme jogurt, vše dobře promícháme a prohřejeme. Připravenou omáčkou přelijeme porce roštěnek na talíři. Nakonec přidáme vhodnou přílohu, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a jídlo podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept