Krůtí ragú s meruňkovým kompotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí ragú s meruňkovým kompotem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58862 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
400 g | Kompot meruňkový |
500 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
125 ml | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 840,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kompot meruňkový, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí ragú s meruňkovým kompotem postup přípravy receptu:
1 | Cibule i česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky. Meruňkový kompot slijeme, šťávu z kompotu uschováme, půlky meruněk překrojíme. |
2 | Krůtí prsa opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a pokrájíme na nudličky. |
3 | Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6). |
4 | V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme krůtí maso a za stálého míchání zvolna opékáme do hněda. Maso osolíme, opepříme a přendáme na talíř. |
5 | Do kastrolu po mase vložíme cibuli, česnek, opečeme do měkka, přidáme skořici, papriku, bobkový list, rajčatovou šťávu, víno a šťávu z meruňkového kompotu. Zvolna asi 10 minut za stálého míchání povaříme, až se tekutina mírně odpaří. |
6 | Do směsi vrátíme opečené krůtí maso, přidáme kompotované meruňky, dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut, až je maso hotové. |
7 | Podáváme ozdobené snítkami petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.