Fazolový kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový kotlík
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58867 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
300 g | Fazole bílé |
30 g | Feferony |
200 g | Hovězí maso zadní |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Salám měkký |
8 g | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
100 g | Vepřový bok |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Feferony, Salám měkký, Sůl, Vepřová plec, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový kotlík postup přípravy receptu:
1 | Fazole vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme máčet přes noc. Hrnec s fazolemi postavíme na oheň, osolíme, přidáme bobokový list, opepříme a přivedeme k varu. |
2 | Všechno maso rozkrájíme na kostky, cibuli oloupeme, rozpůlíme, česnek prolisujeme, feferonku zbavíme jádřince a necháme vcelku, salám nakrájíme na kostičky. Maso, cibuli, česnek i feferonku přidáme k fazolím a vaříme do měkka. Přisypeme salám, povaříme 5 minut a odstavíme. |
3 | Z hrnce vyjmeme cibuli, bobkový list, feferonku, zbylý pokrm rozdělíme do misek a podáváme s polévkovou lžící. |
Poznámka
Servírujeme teplé.