Jednoduchý recept

Chřest s hráškem a mátou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58903

Ingredience

30 g Bešamel
400 g Chřest zelený
100 g Cibule
400 g Hrášek
200 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
40 g Máta
1 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
6 g Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
7% Sacharidy 27 g
17% Tuky 13 g
31% Sodík 625 mg
19% Bílkoviny 11 g

Chřest s hráškem a mátou postup přípravy receptu:

1

Hrášek necháme rozmrazit, chřest očistíme a pokrájíme na kratší kousky, lístky máty posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Chřest zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a zpěníme. Přilijeme mléko, přidáme bešamel, sůl, pepř, provaříme, přiložíme chřest, hrášek a dusíme asi 10 minut. Zasypeme lístky máty, můžeme přidat posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept