Jednoduchý recept

Calzone se sýrovo-houbovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Calzone se sýrovo-houbovou náplní 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 58949
Kategorie: Pizza

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Mozzarella
30 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Oregano
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
125 g Ricotta
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
60 g Žampiony čerstvé
Těsto
0,5 kávová lžička Cukr krupice
7 g Droždí sušené
500 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl
275 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 466kJ
27% Sacharidy 99 g
17% Tuky 12 g
12% Sodík 250 mg
39% Bílkoviny 22 g
  • Calzone se sýrovo-houbovou náplní
  • Calzone se sýrovo-houbovou náplní
  • 1
  • Calzone se sýrovo-houbovou náplní
  • 2
  • Vložit obrázek

Calzone se sýrovo-houbovou náplní postup přípravy receptu:

1

Příprava těsta: V míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme těsto, vytvarujeme z něj kouli a dáme do mísy. Přikryjeme olejem potřenou folií a těsto necháme vykynout na dvojnásobek.

2

Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme kolečko o průměru asi 20cm.

3

V míse promícháme ricottu s oloupanými, nakrájenými rajčaty, nakrájenou mozzarellou, nasekaným česnekem, nakrájenými olivami, nakrájenými žampiony a s očištěnou, nakrájenou paprikou. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.

4

Na polovinu každého kolečka dáme 1/4 připravené náplně. Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme, přimáčkneme a povrch také potřeme rozšlehaným vejcem.

5

Calzone vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Poznámka

Použijeme vlažnou vodu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept