Mořský ďas pečený v kokosovém mléce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas pečený v kokosovém mléce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli |
1 ks | Citronela |
0,3 kávová lžička | Galgan |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
150 ml | Mléko kokosové |
1000 g | Mořský ďas |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 ks | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 62,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 770,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín římský, Mořský ďas, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citronela, Galgan, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli, Koriandr mletý, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas pečený v kokosovém mléce postup přípravy receptu:
1 | Vykostěného mořského ďasa rozkrojíme na 4 díly. |
2 | Smícháme na plátky nakrájenou šalotku, nakrájený česnek a na kolečka nakrájený zázvor. Polovinou směsi vyložíme dno zapékací mísy. |
3 | Mleté chilli, kmín, koriandr a galgán smícháme a kořením potřeme povrch ryby po obou stranách. Rybu položíme do mísy, proložíme rozdrcenou citronelou a obložíme zbylou šalotkovou směsí. Nakonec zalijeme kokosovým mlékem. |
4 | Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. |
Poznámka
Použijeme mletý galgán nebo kousek roztlučeného oddenku galgánu.