Jednoduchý recept

Konzervované zelené ořechy

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59130

Ingredience

3 ks Citrony
1000 g Cukr krupice
12 ks Hřebíček celý
1000 g Ořechy vlašské
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

106% Kalorie 2,094 kcal
Kilojoule 8 761kJ
65% Sacharidy 234 g
174% Tuky 131 g
1% Sodík 16 mg
55% Bílkoviny 31 g

Konzervované zelené ořechy postup přípravy receptu:

1

Z ořechů oloupeme vnější zelenou slupku a ořechy potom namočíme do studené vody na 6-7 dní. Vodu 2x denně vyměňujeme, odstraníme tak hořkost ořechů.

2

V nerezovém hrnci svaříme vodu s cukrem a citronovou šťávou na hustý sirup. Okapané ořechy vložíme do sirupu spolu s celým hřebíčkem a zvolna vaříme asi 40 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Dbáme, aby ořechy byly v sirupu ponořené. Necháme stát 48 hodin.

3

Ořechy ze sirupu vyjmeme a sirup uvedeme do varu. Vaříme 40 minut.

4

Nakonec ořechy a sirup plníme do čistých, vyhřátých sklenic. Po úplném vychladnutí sklenice dobře uzavřeme.

Poznámka

Použijeme všechnu šťávu vymačkanou ze 3 citronů. Při práci se zelenými ořechy používáme vždy rukavice, předejdeme tak nepříjemnému zabarvení rukou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept