Linguine s omáčkou pesto a parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s omáčkou pesto a parmazánem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5914 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrnek | Bazalka |
125 ml | Olej olivový |
40 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 371,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s omáčkou pesto a parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím připravíme pesto. Najemno rozmixujeme piniové oříšky s bazalkou, najemno nakrájeným česnekem a nastrouhaným parmazánem. Poté postupně přiléváme olej a mixujeme dokud nevznikne hladká pasta. |
3 | Ochutíme ji solí a pepřem a vmícháme do horkých těstovin. |
4 | Rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme. |