Krůtí játra na způsob guláše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí játra na způsob guláše
Krůtí játra na způsob guláše
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59347 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
500 g | Játra krůtí |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Jíška instantní |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 422,3mg |
Draslík | 449,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 91g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 51,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Játra krůtí, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Jíška instantní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, Sádlo vepřové škvařené, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí játra na způsob guláše postup přípravy receptu:
1 | Játra očistíme a nakrájíme na proužky. |
2 | Na tuk na pánev dáme nakrájenou slaninu, orestujeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme dorůžova. Přidáme nahrubo nakrájený česnek, na proužky nakrájenou zelenou papriku, mletou papriku a čili papričku. Nakonec přidáme játra a mírně osmahneme. Zalijeme vodou a dusíme, až jsou játra měkká. |
3 | Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. |