Staročeský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeský bramborový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59900 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 623,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 649,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Okurky nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce předem uvařené, oloupané a vychladlé brambory prolisujeme do mísy. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a nadrobno nakrájené okurky. |
2 | Z oleje, octa, soli a pepře umícháme zálivku. Nalijeme na salát a zlehka promícháme. |
3 | Salát necháme před podáváním proležet v chladničce, nejlépe do druhého dne. |
Poznámka
Použijeme větší cibuli, můžeme ji nahradit červenou cibulí.