Zemlbába do kapsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zemlbába do kapsy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60056 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
25 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
1 ks | Jablka |
40 g | Máslo |
2 kávová lžička | Skořicový cukr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 285,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 54,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Hrozinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Skořicový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zemlbába do kapsy postup přípravy receptu:
1 | Omyté jablko oloupeme a nastrouháme. |
2 | Na plátky toastového chleba položíme tenké plátky másla a na ně rozdělíme nastrouhané jablko. Posypeme skořicovým cukrem a znovu poklademe plátky másla. Přidáme trochu rozinek, několik kousků čokolády a přikryjeme plátkem chleba. |
3 | Toasty zapékáme v toastovači asi 5 minut. |
Občas dělávám různé sladké senviče a s jablky nejsou vyjímkou. Koupila jsem si sendvičovač, který připravuje čtvercové tvary a nepůlí je a tak můžu dát více náplně. Jinak se můžou použít dva vystřižené pásy papíru na pečení, jeden pod a jeden na připravené sendviče a přistroj zavřít. Odpadá pracnější čistění. Připravovala jsem dvě porce, jablko doporučuji spíš menší velikosti, másla nebo např. Ramy stačí poloviční množství - tuk jsem na plátky chleba rozetřela. Čokolády stačilo 10 g, více se už použít nedalo. Přiznám se, že mi více chutnají bez čokolády, jen v klasické úpravě, kdy se dá přidat mimo rozinek i např. trochu nasekaných ořechů nebo trochu mletého máku. S čokoládou bych zkombinovala banán. Ale to opravdu záleží na chuti každého, takže recept nehaním a dávám palec nahoru. Povrch jsem poprášila moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým. A jen malá rada na závěr, připravené tousty raději dejte místo do toustovače do sendvinovače. :-) Je to fajn rychlovka, když je chuť na sladké.
A překlepla jsem se taky já, takže opravuji: Připravené sendviče nedávat do toustovače ale zapéct v sendvičovači.