Zlaté filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zlaté filé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60125 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé rybí |
100 g | Hera |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Máslo |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 269,3mg |
---|---|
Cholesterol | 118,8mg |
Draslík | 8,2mg |
Vláknina | 250,0mg |
Vitamín A | 108,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hera, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zlaté filé postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme změklou Heru se žloutkem, hořčicí a solí. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr. |
2 | Porce filé osolíme a necháme chvíli odležet. Potom maso potřeme vrstvou připravené směsi. |
3 | Porce rozložíme do máslem vymazané remosky a upečeme dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.