Šlehačkový beránek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkový beránek
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60129 |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
1 balení | Cukr vanilka |
0,5 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
270 g | Mouka polohrubá |
250 ml | Smetana ke šlehání |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 171,6mg |
Draslík | 100,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Smetana ke šlehání, Strouhanka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkový beránek postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vlijeme smetanu ke šlehání, rozklepneme celá vejce a vše rozšleháme do polohusta. |
2 | Potom pozvolna zašleháme cukr, vanilkový cukr a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. |
3 | Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy beránka. Pečeme v předem vyhřáté troubě nejdříve zprudka, potom zvolna dopékáme. |
4 | Po upečení beránka opatrně vyklopíme z formy. |