Pečený kořeněný bůček na topinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kořeněný bůček na topinkách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60145 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
4 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička | Kmín celý |
50 g | Křen |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 273,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 41,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Křen, Olej rostlinný, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kořeněný bůček na topinkách postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček nakrájíme na plátky, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, osolíme a opepříme. |
2 | Připravené plátky vložíme do vodou vypláchnuté remosky a upečeme je. |
3 | Na pánvi na oleji osmažíme krajíce chleba, které na talíři potřeme hořčicí a obložíme plátky upečeného, ještě horkého bůčku. Povrch posypeme nastrouhaným křenem. |