Bramboračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboračka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60239 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Houby sušené |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 605,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Petržel kořen, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Majoránka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboračka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme 1,5l vody, rozšleháme a přivedeme k varu. |
2 | Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, kostičky oloupaných brambor a předem namočené houby. Vše vaříme doměkka. |
3 | Nakonec polévku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou. Vsypeme nasekanou petrželku a jen krátce povaříme. |
Poznámka
Polévku můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Jíšku dělám z mouky celozrnné, jinak vařím stejně. Jedna z nejoblíbenějších polévek u nás doma