Recept

Krémová květáková polévka s brambory a rukolou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60394

Ingredience

200 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kg Květák
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř bílý
50 g Rukola
150 ml Smetana na šlehání
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Jíška
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 101kJ
5% Sacharidy 20 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 61 mg
10% Bílkoviny 6 g

Krémová květáková polévka s brambory a rukolou postup přípravy receptu:

1

Omytý a očištěný květák rozkrájíme na větší růžičky. Košťál pokrájíme na malé kousky. Očištěné brambory nakrájíme na kostky, rukolu propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a nakrájíme na proužky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, pak k němu přidáme hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Postupně, za stálého míchání ji zalijeme 1 litrem vody, pak přidáme květák, brambory, sůl, bílý pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, červenou papriku a drcený kmín. Polévku budeme vařit pomalu asi 20 minut, do doby, až květák bude "na skus"(nesmí být rozvařený). Z polévky vyjmeme 6 růžiček květáku, které odložíme stranou.

3

Do uvařené polévky zamícháme sladkou smetanu, hrnec odstavíme z plotny a ponorným mixérem polévku dohladka rozmixujeme. Podle chuti ji dosolíme i opepříme.

4

Na talířích polévku před podáváním ozdobíme růžičkami květáku a nakrájenou rukolou.

Poznámka

K polévce podáváme čerstvé křupavé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept