Křehký máslovo-sýrový koláč s koktejlovými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehký máslovo-sýrový koláč s koktejlovými rajčaty
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60404 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na podsypání válu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Těsto | |
110 g | Máslo |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání plechu | |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Na vytření formy | |
1,5 polévková lžíce | Máslo |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Rajčatová směs | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1,2 kg | Rajčata koktejlová |
3 polévková lžíce | Rozmarýn |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 52,6mg |
Draslík | 31,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 177,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Mouka pšeničná hladká T 650, Kečup ostrý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Pepř bílý, Sůl, Máslo, Bazalka, Česnek, Rajčata koktejlová, Rozmarýn, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křehký máslovo-sýrový koláč s koktejlovými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Koktejlová menší rajčata omyjeme, osušíme, poskládáme je na olejem vytřený plech a dáme do trouby. Budeme je péct přibližně 30 minut při 160°C. |
2 | Sýr Parmezán nastrouháme do mísy, přidáme k němu na kostky pokrájené máslo, hladkou mouku, sůl, bílý pepř a rozšlehané vejce. Těsto v míse nejdříve promícháme vařečkou, postupně přilijeme 2-3 lžíce studeného mléka a pomocí rukou směs zpracujeme na tužší, ale vláčné těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na placku o síle 1,5 - 2cm. Placka by měla být větší než je koláčová nebo dortová forma. Formu vytřeme máslem, vysypeme moukou a vyložíme těstem dno i stěny. Těsto vložíme na 20-30 minut do mrazničky odpočinout. |
3 | Mezitím, co se pečou rajčata, připravíme si směs na potření koláče: 2 větší očištěné stroužky česneku posekáme nadrobno, přidáme k nim sůl, čerstvě pomletý černý pepř, olivový olej, nadrobno posekané čerstvé lístky z rozmarýnu a bazalky. Směs pak promícháme s upečenými rajčaty a podle chuti dosladíme třtinovým cukrem. Troubu si zvýšíme na 180°C. |
4 | Těsto vyjmeme z mrazničky, potřeme ho ostrým kečupem a naplníme rajčatovou směsí. Koláč budeme péct 30 minut, dalších 20-25 minut budeme dopékat při 160°C. Po upečení koláč necháme vychladnout ve vypnuté otevřené troubě 10 -15 minut. Podáváme ho teplý i studený. |