Štika s mrkví a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika s mrkví a pórkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cherry rajčata |
1 ks | Citrony |
40 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Pórek |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Štika obecná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 214,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 11,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cherry rajčata, Mrkev, Pepř bílý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Štika s mrkví a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou menší štiku (bez šupin) zbavíme hlavy, ploutví, podélně ji rozkrojíme a vykostíme. Rozdělíme ji na 4 porce. Z tenkého alobalu nastříháme 4 čtverce přibližně 25x 25 cm. Troubu si předehřejeme na 190°C. Omyjeme, osušíme a očistíme zeleninu: mladou jarní mrkev, pórek, chemicky neošetřený citrón a cherry rajčata. Mrkev nastrouháme na tenké hranolky, pórek pokrájíme na tenká kolečka a v míse zeleninu promícháme. Ještě si nakrájíme 8 tenkých plátků slaniny a 4 plátky másla. |
2 | Na střed každého alobalu dáme zeleninu, na ni plátek slaniny a másla. |
3 | Omyté a osušené porce z čerstvé štiky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a položíme je na zeleninu. Navrch každé porce ryby poklademe zbývající tenké plátky slaniny, přidáme čtvrtku citrónu a rajčátko. Okraje alobalu přitáhneme k sobě a zavineme. Zbývající okraje musíme též zavinout, aby nevytekla šťáva. Takto upravené balíčky poskládáme do malého pekáčku. Pečeme při teplotě 185-190°c přibližně 20 minut. |
Poznámka
Štiku můžeme mít s kůží i bez kůže. Pokud máte porce štiky i s kůží, položte ji na zeleninu s kůží naspod. Jako příloha se nejvíce hodí v troubě rozpečené bagetky potřené česnekovým máslem. Na strouhání zeleniny doporučuji struhadlo, které nakrájí nudličky ze zeleniny snadno a bezpečně.