Pikantní dýňový koláč se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní dýňový koláč se sýrem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60534 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
150 g | Cibule |
800 g | Dýně |
150 g | Gouda |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr krémový |
6 ks | Tymián |
4 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 337,8mg |
Draslík | 893,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Dýně, Muškátový oříšek, Sýr krémový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl, Tymián, Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní dýňový koláč se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, muškátového oříšku, másla a jednoho vejce vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici zabalené do potravinářské fólie. |
2 | Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nastrouháme. Dáme ji na síto, osolíme a necháme okapat. |
3 | Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme dýni a opékáme do poloměkka. |
4 | Vyšleháme zakysanou smetanu, čerstvý krémový sýr, 100 g goudy a zbylá tři vejce. Přidáme pepř a nasekanou chilli papričku. |
5 | Snítky tymiánu otrháme a přidáme do zakysané smetany. |
6 | Smetanovou směs rozdělíme na dva díly - do jedné poloviny vmícháme dýni. |
7 | Koláčovou formu vyložíme těstem, propícháme vidličkou a zatížené fazolemi pečeme 10 minut na 200 °C. |
8 | Poté odložíme fazole, dáme dýňovou směs, na ni smetanovou směs a pečeme 15 minut na 200 °C. |
9 | Poté posypeme zbylou goudou a pečeme 20 minut. |
Poznámka
Místo goudy můžeme použít jiný, dobře rozpustný sýr.