Domácí klobásky s bylinkami zapečené v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí klobásky s bylinkami zapečené v listovém těstě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60540 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kmín římský |
250 g | Listové těsto |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
460 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 223,1mg |
Draslík | 501,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 373,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín římský, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Strouhanka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí klobásky s bylinkami zapečené v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Jemně pomleté vepřové plecko dáme do mísy. Očistíme cibuli s česnekem, cibuli velmi drobně pokrájíme a česnek propasírujeme a přidáme k masu. Pod tekoucí vodou opláchneme snítky čerstvé šalvěje, rozmarýnu, tymiánu a petrželky. Vodu setřepeme, lístky otrháme, všechny bylinky posekáme nadrobno a dáme k masu. Ještě sekanou osolíme, dochutíme bílým pepřem, přidáme 1/2 lžíce strouhanky a směs důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů a z každého vytvarujeme 6 menších klobásek. |
2 | Troubu si předehřejeme na 170°C. Na válu si rozložíme listové těsto (nejlépe už předválené). Klobásky rozložíme na 1/2 těsta, všechny okraje i mezi klobáskami potřeme rozšlehaným vajíčkem, pak přes klobásky přeložíme druhou stranu těsta. Radýlkem těsto mezi klobáskami rozkrojíme, prstami těsto po okrajích ještě více spojíme a klobásky zabalené "v županu " poklademe na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Potřeme je zbytkem už rozšlehanými vejci a posypeme římským kmínem. Pečeme je pomalu při 170°c dozlatova přibližně 20 -25 minut. |
3 | Podáváme je teplé i studené. |
Poznámka
Ke klobáskám podáváme zeleninový salát podle chuti a sezóny.