Jednoduchý recept

Játrová paštika s meruňkami

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Játrová paštika s meruňkami 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60597

Ingredience

1 ks Citrony
50 g Cukr krupice
200 g Játra drůbeží
250 g Meruňky
90 g Máslo čerstvé
7 g Pepř černý mletý
7 g Sůl
0,3 ks Vanilkový lusk
3 cl Víno portské
3 plátek Želatina plátková

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 259kJ
5% Sacharidy 18 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 75 mg
19% Bílkoviny 10 g

Játrová paštika s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Játra očistíme a rozmixujeme.

2

Přidáme sůl, pepř, máslo a portské a znovu rozmixujeme. Dáme do pečící nádoby. Tuto pečící nádobu postavíme do větší nádoby a nalijeme vodu, aby sahala do výšky 2/3 malé nádoby. Pečeme na 60 °C asi 35 minut.

3

Meruňky nakrájíme na kostičky.

4

Želatinu necháme nabobtnat.

5

Třetinu meruněk rozvaříme s trochou vody. Dosladíme a přidáme želatinu.

6

Rozetřeme to po upečené paštice a necháme ztuhnout.

7

Ze zbylých meruněk si připravíme čatní: 50 ml vody smícháme s 50 g cukru a spolu s vanilkovým luskem svaříme na polovinu. Necháme vychladnout a poté přimícháme zbylé meruňky. Dochutíme citronovou šťávou.

8

Paštiku podáváme s bagetkou a meruňkovým čatní.

Poznámka

Místo meruněk můžeme použít rybíz, jablko či jiné ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept