Kachní prsa s mangem II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s mangem II
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
4 ks | Kachní prsa |
400 g | kompot mangový |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
7 g | Pepř černý celý |
7 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 402,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Kachní prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s mangem II postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa několikrát nařízneme na kůži. Osolíme a opepříme. Opékáme na pánvi nejprve kůži dolů, poté odebereme přebytečný tuk a otočíme. |
2 | Dopečeme 12 minut v troubě na 200 °C. Poté necháme 10 minut odpočívat. |
3 | Smícháme mango, hořčici, vinný ocet a část nálevu z manga. Povaříme a rozmixujeme. Osolíme, opepříme. |
4 | Kachní prsa podáváme s mangovou omáčkou posypaná tymiánem. |
Poznámka
Mango použijeme kompotované, protože čerstvé mango je málo sladké. Kdo bude používat čerstvé mango, tak bude muset přislazovat.