Bramborovo-cibulová galetka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-cibulová galetka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60672 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
60 g | Gouda |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 201,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Máslo čerstvé, Mozzarella, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-cibulová galetka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka a na mírném plameni ji opékáme na másle. Přidáme tymián a pečeme do sklovita. |
2 | Goudu nastrouháme a smícháme s natrhanou mozzarellou. |
3 | Brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky a vmícháme do sýrů. |
4 | Přidáme olivový olej, sůl a pepř. |
5 | Cibuli přeneseme do pekáčku, na to dáme bramborovou směs a zapečeme na 200 °C asi 45 minut. |
Poznámka
Můžeme zvolit libovolné druhy sýrů.